Tuesday, March 01, 2011

Back in there! Supercool!

6 Comments


Dalam flight, uuuh, cepatlaaa.

2 hours and 45 minutes. Finaaalllly, KAY KAAAAAY!


NEXT STATION: Anith's most adorable shop! Ohh.
One hour letter, I got this. Oppps! Hehe, sorry.

Malam tu dinner dgn staff ayah yg dulu bljr MCKK dgn KYS, tak pasal2 kena pre-scholarship-interview , mana ada terkulat2 nak jawab. Tapi balik tuh jumpa kereta mini cooper polka dot, haha, tetibe rndu mini cooper yg da jd decoration belakang hero seksyen 6 wangsa maju.

View dr hotel. Cantik. Kat bwh yg payung2 tu, diorg jual
macam2 but more too sea things lah. Sayu hati bila tgk budak2 kecik keje tolak troli utk cari duit. Ada sekali tu, barang yg dia bwk overload, habis jatuh, yela troly diorg pun banyak yg diorg buat sendiri je, pastu budak tu kena marah dgn org tu. Kesian sgt. Some of them ni takde IC pun. Yang umur 3 tahun pun without shoes, main2 tepi jalan sambil tunggu mak dia berniaga. Kesiannya mereka, bertuahnya kita.

Breakfast sorang2, oh bosan. Orang lain semua ada teman, saya keje tengok tingkap.
Accompany me?

Yeah lepas tu semuaaa sorang2.

Shooop puun. Da la cuak keluar area sabah tu sorang2, gaa.

Bila dapat jumpa mereka, senyum sampai telinga. Tapi bila in taxi dgn ayah ada dialog lawak.

Ayah: Ey, kawan ayah kata ayah dah kurus.
Me: Uh, kawan akak kata akak dah gemok.
Ayah: Memang pun.
Me: Ergh..!

Orait2, treadmillll!!

Golden lounge kk best amaaat.

Bila sampai kl, it was midnight, sumpah penat. But, sebab my father's ligament punya pasal, I tumpang tuah dpt naik ambulan klia. Oh seronok gila. Nay no, nay no, semua org tengok, and bagi laluan ofcourse. Rasa macam very-very VIP. Haha.


Olla. Seronok tgk gambar?

Long story short, something happened, a not good thing, took me away for a month.

Guess, I'm not continuing the MH-i post, the dateline is miles away already, those others fascinating stories I've graved it in my mind.

What happen? I'll tell you later. My own unique, dreadful adventure.

But now, hehe, I just came back from KAAAAY KAAAAY for shouting out loud. Back in there after one long year, youu, KK da maaaajuuuu. KKIA da macam KLIA. Twin koot, I likeee. And balik semula as a tourist, mcm lawak je, semua benda nk tangkap gambar padahal selama ni buat tak peduli je.

Pegi 2 hari 1 malam pun tak kesaaaaaah, because IMYSM kay kay! Oh geli.

Kali ni pegi 2 orang je dgn ayah, pegi sana as dia punya Personal Assistant, ceh, sebab my father injured, tear his ligament. :/ Tapi be the only daughter yg ikut, he treat me as I was like his little thirteen years old lovely daughter. Oh, I love you dad.

Rasa macam ta bole bla je bila first place yg visit lepas lama sgt tak datang is saya punya kedai kegemaran. Sangat rindu itu kedai sampai sy ambik barang tak reti nak stop. And lepastu rasa macam guilty first place je da habis RM100 duit ayah. (Tp actually waktu cashier tu bru macam gosh, byk gila barang aku ambik, resit panjang berjela). Ugh, sorry. But, it is irresistible.

Tapi macam tara seronok jugak bila pegi sana macam banyak kena tinggal sorang2. Uh. *muka jebeh* Sampai breakfast pagi tadi pun sorang2, mesti orang lain rasa budak ponteng skolah mana lah sesat kat sini pulak, peduli. Janji I happy, kan?

Pastu, ha smgt gilaaaa, nak pegi jumpa dioraaaang, closest, loveliest friends, schoolmates, teachers buuuuut sebab itu jubah nan indah punya pasal yang tak reti cari masa lain nak rosak, argh, I was late dlm 20 minute, semua org da baliiiikk, aaaaaaaa! *nangis guling2* Tapi2, adala sorang ustaz tu baik gila tour saya bawak pg sana sini cari orang nak jumpa. Ah, terharuuu.

Tp last2, sy pg cari diorg kat asrama. Haha, mana ada bising asrama bila orang yang lama gila tak jumpa, jumpa baliiik. OOOOOOhhhh!

Tapi kan deep down, it was awful bila tak dpt jumpa classmates yang student luar. :(

Hooowwever, it worth the trip bila blh buat curahan perasaaan dgn everybody, especially syira. And soon, 4.15, ayah datang ambik dgn taxi. Aaa, tanak balik. Tapi kena. ^__^

Awaaaaak, jom pg kay kay.

Awak belanja eh. *kelip-kelip*


p/s: this was the post I made which I tak sempat nak post sebab my beloved mr. lappy broke his handsome face. Tp skrg dia da recover, Alhamdulillah, sebab I da hantar dia pegi hospital low yat. Specialist dia dari Indiaaa. Haha.

6 comments:

♥emysya thk♥ April 1, 2011 at 1:50 PM

salam anitthhh ;)
awww. rinduuu tgk aniiithh tauuu !
xsempat jumpa xsempat xsempat!

haha. part xblebla yg shopping tuu! hahaa. shoopping sorang2 ke ? haha! cian anithh.. miss u ssoo muchh!

congrates jugaakk foe ur spm kayy :)

anith~ April 2, 2011 at 10:52 PM

emmmmiiiiiiiii!!!!
rinduuu emi jugaaaaak!
tau xpe, tau xpe, tau xpe!

tu la pasal takut gla, ceh padahal pegi kedai dpn lemeridien tu je. haha

thank you emi. :)
congrats for urs tooo!

IMYSM!

♥emysya thk♥ April 3, 2011 at 3:44 AM

hahahahah :D ceh. dpn meridien je. hahaaa. oklah tu dekat dgn CP. huu :D

bila maw pi KAYY KAYY lg (ikut style anith ckp ) =p

anith, sy dh berhenti school. xamik stam. hee :) anith buat apa skg ?

anith~ April 3, 2011 at 5:14 AM

tu aa yang tersiksa tu, da la meridien tu sblh warisan square, ayoo, nak pegiii, tp tkut jln sorang, gaaa.

haha, ntaaaah.

oooo, mcm tu eh, okay kita sama. anith buat apa?
duduk rumah ternak lemak. :D

how about you? ^__^

♥emysya thk♥ April 5, 2011 at 5:35 PM

hahah :D yehahaha! samalah. ternak lemak n siap manjakan lemak2 ni. haha :D

bangga ni jd penganggur terhormat. muhaha :D

bila update belog lg? muhha :d ceritakan lar ke'best'an menternak lemak..haha :D

anith~ April 8, 2011 at 2:01 AM

gahaha, TAU TAKPE!!

Haha, penganggur terhormat, saya juga begitu kuuuut!

ntahlah sgt pemalas oh skrg, stay tuned je laaa eh. Hehe. :D